Masa de choux y crema pastelera

Masa de choux y crema pastelera

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Masa de choux y crema pastelera. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Masa de choux y crema pastelera is one of the most favored of current trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look fantastic. Masa de choux y crema pastelera is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Masa de choux y crema pastelera, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa de choux y crema pastelera delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Masa de choux y crema pastelera is 25 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Masa de choux y crema pastelera estimated approx 1 h 30 min.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Masa de choux y crema pastelera using 13 ingredients and 17 steps. Here is how you can achieve that.

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Ingredients and spices that need to be Take to make Masa de choux y crema pastelera:

  1. Masa de choux
  2. 250 ml agua
  3. 200 gr harina
  4. 150 gr mantequilla
  5. 5 huevos
  6. Crema pastelera
  7. 1/2 litro leche
  8. 3 yemas
  9. 40 gr maicena
  10. 240 gr azúcar
  11. 1 cdita vainilla
  12. Caramelo
  13. 100 gr azúcar

Steps to make to make Masa de choux y crema pastelera

  1. Medir y pesar los ingredientes para la masa choux.
  2. Poner al fuego en una cacerola el agua y la mantequilla hasta llegar a punto de ebullición.
  3. Cernir la harina y agregar de golpe al agua con mantequilla y mover hasta lograr una masa similar a un engrudo.
  4. Retiramos del fuego y dejamos enfriar durante 20 minutos.
  5. Pasados los 20 minutos agregamos los huevos de uno en uno y mezclamos hasta lograr un masa suave (no aguada).
  6. Ponemos la masa en una manga pastelera y sobre una charola con papel encerado haremos formas de profiteroles como se muestra en la imagen (precionamos y giramos en círculos sin despegar la masa y terminamos con un piquito).
  7. Llevamos a hornear duran 30 o 40 minutos a 150 o 180 °C (dependiendo el calor del horno).
  8. Mientras se hornean los profiteroles, vamos a preparar nuestra crema pastelera.
  9. Vamos a integrar en un recipiente las yemas, la maicena y tres cucharadas del azúcar.
  10. Haremos el blanqueado de nuestras yemas como se muestra en las imágenes (para esto solo se mezclan bien con un batitor globo o con una cuchara).
  11. Enseguida pondremos a hervir la leche y cuando esté a punto de ebullición tomaremos un poco para temperar la mezcla anterior.
  12. Ya que esté temperada la mezcla la agregamos a la leche junto con el resto del azúcar y la esencia de vainilla, mezclamos rápidamente con un batidor de globo para evitar que se hagan grumos. Y cuando nuestra mezcla tome una consistencia cremosa, retiramos del fuego.
  13. Pasamos la crema a un recipiente de cristal y tapamos con papel film transparente de modo que tope con la crema para evitar que se le haga costra mientras se enfría.
  14. Ya que pasó el tiempo de cocción de nuestros profiteroles, revisamos que hayan tomado un tono ligeramente dorado y apagamos el horno pero sin sacarlos (los dejamos entre 10 y 15 minutos y posteriormente los sacamos).
  15. Hacemos una pequeña incisión en la parte inferior de los profiteroles, agregamos la crema pastelera en una manga pastelera y rellenamos.
  16. Enseguida vamos a preparar un caramelo con los 100 gramos de azúcar, formamos una torre con los profiteroles y los bañaremos con el caramelo de modo que se formen uno hilos de caramelo como se aprecia en las fotos.
  17. Decoramos al gusto y listo. ¡A disfrutar!

As your experience as well as confidence expands, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet as well as adjust your diet to your personal preferences over time. Whether you wish to offer a recipe that uses less or more active ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic modifications to attain this objective. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to basic cooking abilities for newbies you don't need to learn them yet just if you understand some straightforward cooking methods.

This isn't a full guide to fast and easy lunch dishes but its great food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Perfect Masa de choux y crema pastelera. Thanks so much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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